Cru de Cacao


Bij Cru de Cacao doen we het graag anders. Onze toewijding aan perfectie begint bij de selectie van de beste chocolade en eindigt met verfijnde producten. We geloven dat elke stap in het productieproces telt en daarom investeren we in innovatieve technieken en de hoogste kwaliteitsstandaarden om ervoor te zorgen dat elke hap van onze chocolade een onvergetelijke ervaring biedt. Onze chocolatier Tom Stalpers verbindt traditioneel vakmanschap met moderne creativiteit, wat resulteert in unieke smaken.   

Onze passie gaat verder dan smaak; we streven ernaar een positieve impact te maken door duurzaam in te kopen, eerlijk te handelen en voortdurend te verbeteren. Bij Cru de Cacao geloven we dat chocolade niet alleen heerlijk moet zijn, maar ook een leefbaar inkomen moet genereren voor de cacaoboer.

Pindarotsjes

Signature Cru de Cacao


Onze chocoladecreaties staan voor puurheid en kwaliteit. We streven ernaar de pure smaken van elk basisingrediënt volledig tot hun recht te laten komen. Daarom selecteren we zorgvuldig alleen de allerbeste ingrediënten. Naast deze toewijding aan kwaliteit, willen we onze chocoladecreaties een unieke signatuur meegeven. Zo hebben we de klassieke Cru de Mendiants in een vierkante vorm gegoten, die verwijst naar ons bedrijfslogo. 

Onze betrokkenheid gaat verder dan alleen smaak. Met het Ghana Healthcare Program dragen we actief bij aan de gezondheid en het welzijn van cacaoboeren en hun families in de regio Suhum, gelegen in Ghana. Dit programma zorgt ervoor dat onze chocolade niet alleen uitmunt in kwaliteit, maar ook een positieve impact heeft op de gemeenschappen waar onze cacao vandaan komt.

Tom Stalpers 1

Tom Stalpers 


Het vakmanschap van alle chocoladecreaties van Cru de Cacao is in handen van Tom Stalpers. Een chocolatier in hart en nieren die in 2018 voor het eerst de chocolade van Felchlin proefde. Hij hoefde er niet lang over na te denken en dacht gelijk: “Met deze chocolade moet ik iets doen”. Tom wil mensen laten ervaren dat chocolade ook veel verschillende aroma’s in zich kan hebben en zeker niet alleen ‘zoet’ hoeft te smaken. 

Dit enthousiasme heeft eind 2019 geleid tot de oprichting van chocolaterie Cru de Cacao gevestigd op het nostalgische bedrijventerrein Fabriek 59 in Tilburg. Met mooie referenties als het Kurhaus in Scheveningen, voormalig sterrenrestaurant Boreas in Heeze en Maison van den Boer in Veghel, heeft Tom een goede basis gelegd voor zijn passie en vakmanschap. Waar hij met Cru de Cacao nog iedere dag aan bouwt!

Maxime Vonk

Maxime Vonk 


Naast vakmanschap komen er nog veel andere zaken kijken bij het runnen van een chocolaterie. Het onderhouden van de website en actief zijn op social media zijn tegenwoordig onmisbaar. De vriendin van Tom, Maxime, helpt hem hierbij. 

Kort na hun ontmoeting raakte ook zij in de ban van chocolade, vooral door het inspirerende verhaal achter de chocolade van Felchlin.  "Ik ben privé al zeker 10 jaar bewust bezig met de herkomst van mijn voeding, iets wat ik erg belangrijk vind. In het begin wist ik weinig van de chocoladewereld, maar het blijkt een fascinerende wereld te zijn. Cacao is eigenlijk een heel bijzonder en exclusief product. Samen met Tom vertel ik graag dat chocolade zoveel meer is dan alleen een zoete lekkernij”.

Cru de Cacao  


Bij Cru de Cacao doen we het graag anders. Onze toewijding aan perfectie begint bij de selectie van de beste chocolade en eindigt met verfijnde producten. We geloven dat elke stap in het productieproces telt en daarom investeren we in innovatieve technieken en de hoogste kwaliteitsstandaarden om ervoor te zorgen dat elke hap van onze chocolade een onvergetelijke ervaring biedt. Onze chocolatier Tom Stalpers verbindt traditioneel vakmanschap met moderne creativiteit, wat resulteert in unieke smaken.  

Onze passie gaat verder dan smaak; we streven ernaar een positieve impact te maken door duurzaam in te kopen, eerlijk te handelen en voortdurend te verbeteren. Bij Cru de Cacao geloven we dat chocolade niet alleen heerlijk moet zijn, maar ook een leefbaar inkomen moet genereren voor de cacaoboer.

Signature Cru de Cacao 

 
Onze chocoladecreaties staan voor puurheid en kwaliteit. We streven ernaar de pure smaken van elk basisingrediënt volledig tot hun recht te laten komen. Daarom selecteren we zorgvuldig alleen de allerbeste ingrediënten. Naast deze toewijding aan kwaliteit, willen we onze chocoladecreaties een unieke signatuur meegeven. Zo hebben we de klassieke Cru de Mendiants in een vierkante vorm gegoten, die verwijst naar ons bedrijfslogo.  

Onze betrokkenheid gaat verder dan alleen smaak. Met het Ghana Healthcare Program dragen we actief bij aan de gezondheid en het welzijn van cacaoboeren en hun families in de regio Suhum, gelegen in Ghana. Dit programma zorgt ervoor dat onze chocolade niet alleen uitmunt in kwaliteit, maar ook een positieve impact heeft op de gemeenschappen waar onze cacao vandaan komt.

Tom Stalpers


Het vakmanschap van alle chocoladecreaties van Cru de Cacao is in handen van Tom Stalpers. Een chocolatier in hart en nieren die in 2018 voor het eerst de chocolade van Felchlin proefde. Hij hoefde er niet lang over na te denken en dacht gelijk: “Met deze chocolade moet ik iets doen”. Tom wil mensen laten ervaren dat chocolade ook veel verschillende aroma’s in zich kan hebben en zeker niet alleen ‘zoet’ hoeft te smaken. 
 
Dit enthousiasme heeft eind 2019 geleid tot de oprichting van chocolaterie Cru de Cacao gevestigd op het nostalgische bedrijventerrein Fabriek 59 in Tilburg. Met mooie referenties als het Kurhaus in Scheveningen, voormalig sterrenrestaurant Boreas in Heeze en Maison van den Boer in Veghel, heeft Tom een goede basis gelegd voor zijn passie en vakmanschap. Waar hij met Cru de Cacao nog iedere dag aan bouwt!

Maxime Vonk  


Naast vakmanschap komen er nog veel andere zaken kijken bij het runnen van een chocolaterie. Het onderhouden van de website en actief zijn op social media zijn tegenwoordig onmisbaar. De vriendin van Tom, Maxime, helpt hem hierbij.  Kort na hun ontmoeting raakte ook zij in de ban van chocolade, vooral door het inspirerende verhaal achter de chocolade van Felchlin.  

"Ik ben privé al zeker 10 jaar bewust bezig met de herkomst van mijn voeding, iets wat ik erg belangrijk vind. In het begin wist ik weinig van de chocoladewereld, maar het blijkt een fascinerende wereld te zijn. Cacao is eigenlijk een heel bijzonder en exclusief product. Samen met Tom vertel ik graag dat chocolade zoveel meer is dan alleen een zoete lekkernij”.